Trucs om u te helpen een betere kok te worden

Elke kok vindt het heerlijk om nieuwe dingen over koken te leren. Hetzelfde kan gezegd worden van beginnende koks. Koken kan soms een karwei zijn, maar vaker wel dan niet is het gewoon een leuke ervaring die culmineert in een heerlijke maaltijd. Dit artikel kan je kennis en plezier in koken vergroten.

Om het pellen van gekookte eieren te vergemakkelijken, kun je ze het beste onder koud water laten lopen onmiddellijk nadat je ze van het fornuis hebt gehaald. Als ze koel genoeg zijn om aan te raken, tik je er lichtjes op om ze te barsten en rol je ze op een aanrecht. Zodra je begint te pellen en je een opening in de schaal hebt, laat je ze onder koud water lopen en je zult zien dat de rest van de schaal er met gemak afkomt!

Voeg olie toe aan de zijkant van de pan als je ermee kookt. De olie is dan al verhit als hij in het midden van de pan komt. Op die manier krijgt je bereiding de best mogelijke smaak.

Het is leuk om een snelle taart te hebben als er onverwachte gasten komen. Als je geen tijd hebt om de korst helemaal zelf te maken, gebruik dan een voorgemaakte mix van goede kwaliteit. Voeg een paar eetlepels zure room toe om de korst bladerig te maken, zodat niemand merkt dat je de taart niet helemaal zelf gemaakt hebt.

Keukenapparatuur

Keukenapparatuur is de basis van elke moderne keuken. Goede keukenapparaten zijn dankzij geavanceerde technologie en optimaal gebruikersgemak een echte verrijking in je keuken. Hier vind je alle vrijstaande apparatuur waarmee ook jij een keukenprins(es) kan worden. Wil je de beste blender, waterkoker airfryer, zie Kitchenary Lab voor allerlei keukenapparaturen.

Als je aan het koken bent en je voelt de behoefte om meer olie toe te voegen, kun je het beste olie toevoegen via de zijkant van de pan. Op deze manier wordt de olie verwarmd terwijl hij bij het ingrediënt komt dat gekookt wordt. Dit is een goede tip om te onthouden.

Je kunt veel geld besparen door aardappelen voor je favoriete gerechten in grotere hoeveelheden te kopen. Zorg ervoor dat je ze op een koele donkere plaats bewaart (bij voorkeur in een wortelkelder). Leg ze losjes in een krat en houd de bewaartemperatuur tussen 45 en 50 graden F. Bewaar ze niet in de koelkast, want dan worden ze zoet.

Bij het hakken van uien voor een zelfgemaakte salsa, moet je ze zeker afspoelen. Spoel de uien onmiddellijk na het hakken af en dep ze droog met een servet. Dit verwijdert het zwavelgas en maakt je salsa lekkerder. Dit werkt ook goed voor andere recepten.

Als je een groot feest geeft, is een van de slechtste dingen die je kunt doen, dressing over de salade doen. Omdat de salade lang buiten zal staan, zal hij na een tijdje waarschijnlijk doorweekt raken. Laat in plaats daarvan een assortiment dressings staan, zodat de mensen zelf kunnen kiezen.

Houd flosdraad bij de hand in de keuken om zacht voedsel of ingrediënten te snijden of bij te knippen. Niet-gearomatiseerd tandzijde werkt beter dan een mes als het gaat om het snijden van zachte kazen, gebak, taarten of andere zachte voedingsmiddelen of ingrediënten. Rol gewoon een stuk flosdraad af dat lang genoeg is om het over het te snijden voorwerp te spannen en oefen gelijkmatige, neerwaartse druk uit voor schone, nette sneden.

Zoals aan het begin van dit artikel gezegd, is koken een plezier, of je nu ervaren bent of net begint. Een goede kok is altijd bezig nieuwe dingen te leren en te experimenteren. Door dit artikel te lezen en je repertoire aan kookvaardigheden uit te breiden, zul je ook je plezier in een goed bereide maaltijd vergroten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://4hp.nl. 4hp.nl is een onderdeel van IFmedia.

Reacties

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar we je gegevens naartoe sturen

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings