Berichten zoeken

Trucs om u te helpen een betere kok te worden

Elke kok vindt het heerlijk om nieuwe dingen over koken te leren. Hetzelfde kan gezegd worden van beginnende koks. Koken kan soms een karwei zijn, maar vaker wel dan niet is het gewoon een leuke ervaring die culmineert in een heerlijke maaltijd. Dit artikel kan je kennis en plezier in koken vergroten.

Om het pellen van gekookte eieren te vergemakkelijken, kun je ze het beste onder koud water laten lopen onmiddellijk nadat je ze van het fornuis hebt gehaald. Als ze koel genoeg zijn om aan te raken, tik je er lichtjes op om ze te barsten en rol je ze op een aanrecht. Zodra je begint te pellen en je een opening in de schaal hebt, laat je ze onder koud water lopen en je zult zien dat de rest van de schaal er met gemak afkomt!

Voeg olie toe aan de zijkant van de pan als je ermee kookt. De olie is dan al verhit als hij in het midden van de pan komt. Op die manier krijgt je bereiding de best mogelijke smaak.

Het is leuk om een snelle taart te hebben als er onverwachte gasten komen. Als je geen tijd hebt om de korst helemaal zelf te maken, gebruik dan een voorgemaakte mix van goede kwaliteit. Voeg een paar eetlepels zure room toe om de korst bladerig te maken, zodat niemand merkt dat je de taart niet helemaal zelf gemaakt hebt.

Keukenapparatuur

Keukenapparatuur is de basis van elke moderne keuken. Goede keukenapparaten zijn dankzij geavanceerde technologie en optimaal gebruikersgemak een echte verrijking in je keuken. Hier vind je alle vrijstaande apparatuur waarmee ook jij een keukenprins(es) kan worden. Wil je de beste blender, waterkoker airfryer, zie Kitchenary Lab voor allerlei keukenapparaturen.

Als je aan het koken bent en je voelt de behoefte om meer olie toe te voegen, kun je het beste olie toevoegen via de zijkant van de pan. Op deze manier wordt de olie verwarmd terwijl hij bij het ingrediënt komt dat gekookt wordt. Dit is een goede tip om te onthouden.

Je kunt veel geld besparen door aardappelen voor je favoriete gerechten in grotere hoeveelheden te kopen. Zorg ervoor dat je ze op een koele donkere plaats bewaart (bij voorkeur in een wortelkelder). Leg ze losjes in een krat en houd de bewaartemperatuur tussen 45 en 50 graden F. Bewaar ze niet in de koelkast, want dan worden ze zoet.

Bij het hakken van uien voor een zelfgemaakte salsa, moet je ze zeker afspoelen. Spoel de uien onmiddellijk na het hakken af en dep ze droog met een servet. Dit verwijdert het zwavelgas en maakt je salsa lekkerder. Dit werkt ook goed voor andere recepten.

Als je een groot feest geeft, is een van de slechtste dingen die je kunt doen, dressing over de salade doen. Omdat de salade lang buiten zal staan, zal hij na een tijdje waarschijnlijk doorweekt raken. Laat in plaats daarvan een assortiment dressings staan, zodat de mensen zelf kunnen kiezen.

Houd flosdraad bij de hand in de keuken om zacht voedsel of ingrediënten te snijden of bij te knippen. Niet-gearomatiseerd tandzijde werkt beter dan een mes als het gaat om het snijden van zachte kazen, gebak, taarten of andere zachte voedingsmiddelen of ingrediënten. Rol gewoon een stuk flosdraad af dat lang genoeg is om het over het te snijden voorwerp te spannen en oefen gelijkmatige, neerwaartse druk uit voor schone, nette sneden.

Zoals aan het begin van dit artikel gezegd, is koken een plezier, of je nu ervaren bent of net begint. Een goede kok is altijd bezig nieuwe dingen te leren en te experimenteren. Door dit artikel te lezen en je repertoire aan kookvaardigheden uit te breiden, zul je ook je plezier in een goed bereide maaltijd vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *